Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Panorama Biograferne...

Særarrangementer

Marts måned
Plakat for filmen Møllehave

Møllehave

Forestillingen indledes med oplæg om Møllehaves litterære værker. Efter forestillingen taler filmens instruktør, Peter Klitgård, om samarbejdet med Johannes Møllehave og om tilblivelsen af filmen. Der bliver endvidere god tid til spørgsmål og svar.

’Møllehave’ med undertitlen ’Hellere forrykt end forgæves’ er en overmåde livsklog og livsbekræftende film, hvor hovedpersonen (med fornavnet Johannes) italesætter små og store spørgsmål i livet. Det udføres med vid, bid og masser af smittende godt humør – både når han fortæller om sig selv og en perlerække af danske kulturpersonligheder og forfattere, som står hans hjerte særligt nær: Fra H.C. Andersen over Søren Kierkegaard til Storm P., Halfdan Rasmussen og Benny Andersen.
Kilde: Camera Film

Premiere 4. marts - Vises kun denne dag i Panorama Middelfart
Plakat for filmen Så længe jeg lever

Så længe jeg lever

SÆRARRANGEMENT ONSDAG 7. MARTS I PANORAMA MIDDELFART: Fra ca. 18.00 spiller Wine and Roses bl.a. John Mogensen melodier. Kom og hør musikken, drik en øl og se filmen. En aften i bedste John Mogensen stil! Pris 95,- inkl. øl og musik. Filmstart kl. 19.00. Biografklub Danmark kuponer kan ikke benyttes til denne forestilling.

SÅ LÆNGE JEG LEVER er en dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv. Manden der lagde Danmark for sine fødder med store folkelige klassikere som “To mennesker på En Strand”, “Så længe Jeg Lever” og “Fut i Fejemøget”. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen - og i hundene - indtil han pludselig brager igennem med sit enorme gennembrud i 1971 med "Der er Noget galt i Danmark!".
Kilde: Nordisk Film

Genre: Drama
Instruktør: Ole Bornedal
Skuespillere: Caspar Phillipson, Rikke Louise Andersson, Lars Ranthe
Censur: Tilladt over 11 år
Premiere 7. marts I Panorama Middelfart. DK-premiere 8. marts
April måned
Plakat for filmen Væbnet med ord & vinger

Væbnet med ord & vinger

Søndag den 9. marts 1986 kastede digteren Michael Strunge sig ud af sit vindue fra sin lejlighed på 4. sal på Østerbro. Han blev 27 år gammel. Mere end 30 år efter vender han i VÆBNET MED ORD OG VINGER tilbage og fortæller om sit liv fra himmelperspektiv - om opvæksten i forstaden Hvidovre, hans drømme om at blive som idolerne Rimbaud og Bowie, hans gennembrud som digter og hans forhold til punk, musik, kunst, politik, kærlighed og ikke mindst døden.

Gennem interviews med mennesker som personligt kendte Strunge – kærester, venner og kollegaer – tegner VÆBNET MED ORD OG VINGER et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne, hvor han blev et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel. I en kombination af digterens recitering af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt.

Genre: Dokumentar
Instruktør: Torben Skjødt Jensen
Skuespillere: Michael Strunge
Censur: Tilladt over 11 år
Premiere 9. april - Vises kun denne aften i Panorama Middelfart